Scroll To Top

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Συγκομιδή

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου επιδιώκεται να γίνεται όταν το χρώμα των ελιών μεταβάλλεται από πρασινοκίτρινο σε μελανοϊώδες. Τότε η ελαιοπεριεκτικότητα του καρπού είναι η μέγιστη, αλλά και τα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι τα καλύτερα.

Ποικιλίες

Το μεγαλύτερο μέρος του καρπού προέρχεται από δέντρα της ποικιλίας «Κολοβή», που συναντούμε σχεδόν αποκλειστικά στη Λέσβο, και το υπόλοιπο 20% περίπου από δέντρα της ποικιλίας «Αδραμυτινή».

Το ελαιόδεντρο

Οι ελιές καλλιεργούνται σύμφωνα με τους αυστηρότερους κανόνες βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, με την εγγύηση διεθνώς αναγνωρισμένων οίκων πιστοποίησης. Οι ελιές που θα μας δώσουν το ελαιόλαδο αυτής της κατηγορίας, μαζεύονται από τα δέντρα στις αρχές της κάθε περιόδου με προσοχή και κατόπιν επιλέγονται σχολαστικά για να αλεστούν την ίδια μέρα, στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο μας.

close
close
close
close
close

Αποφύλλωση και πλύσιμο
2
Μάλαξη της “ελαιοζύμης”
4
6
Τελικό προϊόν
Μέτρηση της οξύτητας
7

Παραλαβή
1
Ζύγισμα και σπάσιμο
3
5
Διαχωρισμός του πυρήνα

Ελαιοτριβείο

Η παραγωγή του ελαιολάδου μας πραγματοποιείται στο ελαιουργείο μας, που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα της Ελλάδας και ίσως ένα από τα πιο προηγμένα στην Ευρώπη. Με ιδιαίτερο μεράκι και σεβασμό προς το προϊόν και τη φύση, προσπαθούμε με ζήλο για το καλύτερο αποτέλεσμα. To ελαιοτριβείο μας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα από ανοξείδωτο ατσάλι τελευταίας τεχνολογίας, της εταιρείας ALFA LAVAL. To προϊόν κατά την άλεσή του έρχεται ελάχιστα σε επαφή με το οξυγόνο, περιορίζοντας την οξείδωσή του. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, η άλεση του καρπού γίνεται αυθημερόν, ώστε να εκμηδενισθούν οι αλλοιώσεις. Η εξαγωγή του ελαιολάδου πραγματοποιείται εν ψυχρώ, σε θερμοκρασίες μέχρι και 18οC, στις οποίες δεν αλλοιώνονται τα επιθυμητά συστατικά της ελιάς, παρέχοντάς σας ένα ελαιόλαδο εμπλουτισμένο πλήρως με όλα τα θρεπτικά στοιχεία της.

close
close
close

Συσκευασία

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται, έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για την ποιοτική διασφάλιση του προϊόντος.

Αποθήκευση

Μετά την παραγωγή, τα προϊόντα μας φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος,  σε ανοξείδωτες δεξαμενές, στην κατάλληλη θερμοκρασία με σύστημα αζώτου, ώστε να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση όλα τα ποιοτικά συστατικά του προϊόντος.

Τυποποίηση

Βασικό κομμάτι αποτελεί η τυποποίηση. Η σύγχρονη μονάδα μας είναι τελευταίας τεχνολογίας και πολύ μεγάλης δυναμικότητας. Είναι τελείως αυτοματοποιημένη και βρίσκεται σ' ένα χώρο που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ενδείκνυνται από τους κανονισμούς HACCP  και ISO 22000 : 2005. Το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και πάντα λειτουργεί υπό τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Σε κάθε κομμάτι της παραγωγής του τελικού προϊόντος έχουμε ως ύψιστη αρχή την ποιότητα του προϊόντος.

close
close
close
close
close